Ma ismét későn értünk haza, de kellett valami vacsora. Gyors, meleg és finom. Hmm....
Ismét elővettem a jól bevált szokásomat, s ami épp otthon volt, és a kezembe akadt, abból készítettem vacsorát. És véleményem szerint bizony igenis finom lett. A fő alkotóeleme a zöldség és a tészta volt, s csak csekély mértékben tartalmazott húst.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók:
- 250 g hajdina tészta (bármilyen megfelel természetesen. (Nálam Gluténmentes)
- 1 marék fagyasztott borsó
- 1 marék fagyasztott bébi répa (vagy 1 db karikázott nyers répa)
- 1 marék fagyasztott zöldbab
- maradék sült hús (én 1 csirke alsó és 1 felső combot használtam)
- 0,5 fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejföl (nálam laktózmentes)
- só, bors, ételízesítő, (egyéb fűszerek ízlés szerint)
- 0,5 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Feltesszük főni a tésztát, valamint egy másik lábosban a zöldségeket is. Közben a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Viszonylag nagy serpenyővel dolgozzunk, hogy a tészta is beleférjen majd. Míg a hagymák pirulnak, a zöldségek és a tészta főnek, felaprítjuk a már megsült, ebédről megmaradt sült húst, és hozzá adjuk a hagymákhoz. Kissé ezt is átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, ételzesítőt (aki szereti egyéb fűszereket) szórunk rá, majd a kifőtt tésztát és a megfőtt zöldségeket is rászedjük. Nem baj, ha marad rajta a tészta főző levéből, sőt a legjobb ha még egy - két evőkanállal locsolunk is rá. A tojást felverjük, összekeverjük a tejföllel. Amikor a tésztát, a húsokat és a zöldségeket kellőképp összeforgattuk, lekapcsoljuk a serpenyő alatt a lángot, majd ekkor öntjük rá a tojásos tejfölös keveréket, azért, hogy a tojás ne rántotta legyen, hanem a serpenyőben lévő hőtől megsüljön ugyan, de mégse csapódjon ki. Jól forgassuk össze a tésztát, s szórjuk meg kevés aprított petrezselyemmel.