Ezt a kekszet egyszerűen imádom! Ízletes is, gluténmentes is, laktózmentes is és irtó finom. Tipikusan addig eszed amíg van belőle. De sokáig nem marad.
Villamgyorsan elkészül, és olyan ízkombinációt alkot a sajt és a rozmaring, hogy az valami zseniális.
Készítem ünnepekre, készítem hétköznapokon, vendégváró falatnak, azaz bármikor. Bárki kóstolta, mindenki szerette.
Hozzávalók:
- 16 dkg liszt (nálam its' a miklos' universal gluténmentes liszt)
- 1 púpos evőkanál sörélesztőpehely
- 1 púpos tk apróra vágott rozmaring
- 15 dkg szobahőmérsékletű margarin (nálam Liga laktózmentes)
- 10 dkg reszelt sajt (laktózmentes trappista, vagy füstölt sajt, vagy parmezán. Bármilyen kemény vagy közepesen kemény sajt jó hozzá)
- 2 ek hideg víz
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre. Ezután rizslisztes nyújtó felületen kb ujjnyi vastagra nyújtjuk s kiszaggatjuk.
Ezután sütőpapírra tesszük s 180 fokra előmelegített sütőben mindösszesen 5-8perc alatt készre sütjük.