Linzert eddig nem igazán keszitettem, de most a karácsonyi süti felelősként enneknis neki álltam.
S a végeredmény szerintem ahhoz képest, hogy az első sütésem,s a legjobb barátnőm kóstolása után is jó lett.
Hozzávalók:
- 30 kg Schär sütemény liszt
- 8 dkg porcukor
- 2 tk. űtifűmaghéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg Liga laktózmentes margarin
- 1 egész tojás
Ha nem lenne elég lágy a tészta adhatunk hozzá egy teáskanál laktózmentes tejföl. Nekem nem kellett most.
Töltelék:
- Sárgabarack lekvár
- Nutella
- Mogyoróvaj
- Eper lekvár
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot elkeverjük velük. Hozzá adjuk a tojast és a margarint és alaposan összegyúrjuk. Ha ragadna, akkor 30 percre tegyük a hűtőbe.
Rizslisztel szórt szilikonlapon 3-4 mm vastagra kinyújtjuk szaggatjuk. Sütőpapíros tepsiben 170 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük úgy, hogy a tészta szép világos maradjon.
Miután kihűltek a linzerek, lekvárral, mogyorókrémmel és én most mogyoróvajjal töltöttem meg őket.