Zserbó golyó gluténmentesen
2023. január 21. írta: Ízvilágom

Zserbó golyó gluténmentesen

img_20221219_065932.jpgBár az ünnepek már elmúltak, de ezt a gyorsan elkészíthető édességet bármikor össze lehet dobni ha valami egyszerű és finom desszertet szeretnénk készíteni.

Amikor a klasszikus zserbó helyett, valami gyorsabb elkészíthető, de ízében ugyanolyan finomságot szeretnénk készíteni, akkor ez a golyó tökéletes választás. 

Természetesen glutén és laktózmentes mentesen.

Hozzávalók:

  • 15 dkg gullon gluténmentes keksz
  • 35 dkg darált dió
  • 20 dkg házi baracklekvár
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk rum (vagy rumaroma, de ha gyerekek is fogyasztják természetesen el is hagyható)

Bevonó:

  • 2 tábla étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Díszítés:

  • Darált dió 

Elkészítés :

A hozzávalókat, a diót, kekszet aprító gépbe tesszük s daráljuk, majd hozzá adjuk a porcukrot, rumot, baracklekvárt s az egyveleget jól összekeverjük,hogy egy könnyen formázható,de  nem ragadós masszát kapjunk. Vizes kézzel kis golyókat formálunk belőlük.

Az étcsokoládét és az olajat vízgőz felett felolvasztjuk, s a golyókat megmártjuk benne. Majd a tetejüket megszórjuk darált dióval, s hűtőbe rakjuk a golyókat míg meg nem dermednek.

img_20221219_065855.jpgimg_20221219_065848.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr5518005470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása