Vega tortilla vöröslencse krémmel glutén és laktózmentesen
2021. augusztus 02. írta: Ízvilágom

Vega tortilla vöröslencse krémmel glutén és laktózmentesen

img_20210801_124955.jpgEzer éve tortillát szerettem volna enni, s most, hogy az egyik kereskedelmi egység akciózott, még a tortilla lap készítéssel sem kellett foglalkozni. Villámgyorsan össze dobtam a belevalókat, s már lehetett is fogyasztani.

Hozzávalók : 4 db nagyobb tortilla laphoz

- 4 db gluténmentes tortilla lap

- 4 db tojás

- 15 dkg vöröslencse

- 2 evőkanál laktózmentes natúr joghurt

- 1 db avokádó

- 1 közepes db paradicsom

- 1 közepes db kápia paprika

-  bazsalikom levél

- 1 db kisebb vöröshagyma 

- 1 közepes cukkini

- 1 db mozzarella sajt

- fűszerek (só, bors, füstölt paprika, folyékony füst aroma, olíva olaj) 

- igény szerint bármilyen szósz (ketchup, majonéz, bbq, kéksajt, bármi, ki mit szeret) de ez akár el is hagyható.

 

Elkészítés :

A cukkinis alaposan megmossujk, majd vékony szeletekre vágjuk, s fűszerezzük sóval, borssal, kevés füstölt paprikával, meglocsoljuk kevés olíva olajjal, majd pár percig hagyjuk állni, ezután egy forró grillre helyezve készre sütjük.

Közben felrakjuk a tojásokat főni, kb 10 perc alatt keménnyé főzzük. A paradicsomot, paprikát, hagymát, apróra vagy szeletekre vágjuk sózzuk, borsozzuk, s a vöröslencsét feltesszük főni. Az avokádó is vékony szeletekre vágjuk, pár csepp citrommal meglocsolhatjuk. Utóbbi hamar megfő, pár perc csupán az egész. Mikor a cukkini szép csíkokat kapott, a tojás keményre főtt, a lencse pedig puhára főtt már csak pár lépés maradt hátra. A lencsét összekeverjük a fűszerekkel, pár csepp füst aromával és a joghurttal. Az ízeket mindenki önmaga szájíze szerint alakítsa hiszen mindenkinek mások az igényei pl sósság tekintetében.

  1. A tortilla lapokat forró száraz serpenyőben mindkét oldalán megpirítjuk, s mikor kész megkenjük a lencse krémmel, s ráhalmozzuk a zöldségeket, sajtot.  Ízlés szerint meglocsolható bármely fent említett szósszal, de anélkül is elég szaftos lesz.img_20210801_125000.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr6116646540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása