Ezer éve tortillát szerettem volna enni, s most, hogy az egyik kereskedelmi egység akciózott, még a tortilla lap készítéssel sem kellett foglalkozni. Villámgyorsan össze dobtam a belevalókat, s már lehetett is fogyasztani.
Hozzávalók : 4 db nagyobb tortilla laphoz
- 4 db gluténmentes tortilla lap
- 4 db tojás
- 15 dkg vöröslencse
- 2 evőkanál laktózmentes natúr joghurt
- 1 db avokádó
- 1 közepes db paradicsom
- 1 közepes db kápia paprika
- bazsalikom levél
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 1 közepes cukkini
- 1 db mozzarella sajt
- fűszerek (só, bors, füstölt paprika, folyékony füst aroma, olíva olaj)
- igény szerint bármilyen szósz (ketchup, majonéz, bbq, kéksajt, bármi, ki mit szeret) de ez akár el is hagyható.
Elkészítés :
A cukkinis alaposan megmossujk, majd vékony szeletekre vágjuk, s fűszerezzük sóval, borssal, kevés füstölt paprikával, meglocsoljuk kevés olíva olajjal, majd pár percig hagyjuk állni, ezután egy forró grillre helyezve készre sütjük.
Közben felrakjuk a tojásokat főni, kb 10 perc alatt keménnyé főzzük. A paradicsomot, paprikát, hagymát, apróra vagy szeletekre vágjuk sózzuk, borsozzuk, s a vöröslencsét feltesszük főni. Az avokádó is vékony szeletekre vágjuk, pár csepp citrommal meglocsolhatjuk. Utóbbi hamar megfő, pár perc csupán az egész. Mikor a cukkini szép csíkokat kapott, a tojás keményre főtt, a lencse pedig puhára főtt már csak pár lépés maradt hátra. A lencsét összekeverjük a fűszerekkel, pár csepp füst aromával és a joghurttal. Az ízeket mindenki önmaga szájíze szerint alakítsa hiszen mindenkinek mások az igényei pl sósság tekintetében.
- A tortilla lapokat forró száraz serpenyőben mindkét oldalán megpirítjuk, s mikor kész megkenjük a lencse krémmel, s ráhalmozzuk a zöldségeket, sajtot. Ízlés szerint meglocsolható bármely fent említett szósszal, de anélkül is elég szaftos lesz.