Tűzdelt csirkemell
2020. április 05. írta: Ízvilágom

Tűzdelt csirkemell

img_20200404_152241.jpgSzokásomhoz híven ismét egy egyszerű, gyors, megfizethető, finom, a hűtőből és/vagy fagyasztóból összeállítható ételt készítettem.

Végtelenül egyszerű, mégis finom és tulajdonképp minden olyan alapanyagot felhasznál, melyek egyrészt bárki hűtőjében megtalálhatóak, másrészt pedig olyan alapanyagokat is fel lehet hozzá használni, melyet korábban beszereztünk a „rosszabb időkre”. Nos, ez az idő elérkezett… Tulajdonképp, ha másra nem is hát arra bizonyosan jó a kényszer otthonlét, hogy a kamrában, s fagyasztóban felhalmozott alapanyagokat felhasználjuk. Hogy legyünk egy kicsit kreatívak a konyhában is.

Adag: 2 fő (mi ketten kétszer ettünk belőle. Ez nyilván függ a csirkemell méretétől és az éhségtől :)) 

Hozzávalók:

  • 2 egész filézett csirkemell
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 doboz koktélparadicsom konzerv (400 g)
  • 5 dkg füstölt sajt – tényleg nem kell sok, csak pár szelet (lehet bármilyen kemény sajt, mely a hűtőnkben csücsül, de akár ki is hagyható)
  • 10 dkg füstölt tokaszalonna (nekem most épp ez volt itthon, de bármely egyéb szalonna is tökéletesen megteszi)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tk. oregánó
  • 1 tk. fekete bors
  • 1 tk. só

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan tisztítsuk meg, majd vágjuk bele „zsebeket”, melyekbe bele tudjuk helyezni az egyéb hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk addig állni, míg a többi alapanyagot előkészítjük. A szalonnát, a hagymát, a sajtot és a paradicsomot is szeletekre vágjuk. Ne hajszál vékony szeleteket vágjunk az alapanyagokból, hanem minimum kisujjnyi vastag szeletek legyenek. Nekem legalább is ez a változat jött be.

Ezután a csirkemell bevagdosott részeibe felváltva tehetjük az alapanyagokat. Én most a paradicsomot és sajtot raktam egy vágásba, a szalonnát és a hagymát a következőbe, s így tovább. Én hústűvel rásegítve a csirkemell két oldaláról megtűztem a húst, hogy ne essen ki belőle a töltelék. Miután ezzel készen vagyunk, helyezzük a húst egy tepsibe, öntsük rá a konzerv koktélparadicsomot, szórjuk meg oregánóval, esetleg még egy kis borssal, fedjük le alufóliával, s 180 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süssük készre. A sütés vége előtt 5-10 perccel vegyük le róla a fóliát, hogy picit megpirulhasson a teteje.img_20200404_152306.jpgimg_20200404_152310.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr6915593774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása