Zúzapörkölt
2020. március 30. írta: Ízvilágom

Zúzapörkölt

img_20200330_135133.jpgSzintén egy olyan étel, melyet gyakorlatilag bármikor, de ha akad a fagyasztónkban egy adag, akkor akár a karantén idején is elkészíthetünk, mely nem tartozik a drága ételek kategóriájába, egyszerű elkészíteni, finom, és szerintem laktató. Még akkor is, ha nem színhúsból készül. Bár sokan nem szeretik a belsőségekből készült ételeket, de én mégis azt gondolom, hogy aki viszont igen, az tudja jól, hogy ez az étel is opció lehet a változatos étrend biztosítására. És bizony igen – igen ízletes tud lenni.

Adag: 2-4 fő

Hozzávalók:

  • 500 g csirkezúza
  • 1 ek. disznózsír vagy olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db erős paprika (elhagyható)
  • 1 liter víz
  • só, fekete bors

Elkészítés:

A zúzát alaposan mossuk meg, majd nézzük át és szükség esetén tisztítsuk meg. A vöröshagymát apróra vágva, a fokhagymát összezúzva dinszteljük meg kevés zsiradékon. Amikor már üvegesre pirult a hagyma, szórjuk meg pirospaprikával, adjuk hozzá a zúzát (melyet akár darabolhatunk is), öntsük fel vízzel (talán soknak tűnik az 1 liter víz, de a lassú és hosszú főzés alatt be fog sűrűsödni, s kiváló szaft fog redukálódni) majd fűszerezzük és lefedve nagyjából 1,5 – 2 órán át főzzük alacsony lángon)á

Tálalhatjuk galuskával, tésztával. Mellé pedig savanyúságot tálalhatunk.

img_20200330_135104.jpgimg_20200330_135110.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr3715566626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.