Főzés nélküli túrógombóc kukoricadarával
2020. január 13. írta: Ízvilágom

Főzés nélküli túrógombóc kukoricadarával

img_20200112_174512.jpg

Amikor édességre vágyom, de nem feltétlen habos - babos tortákra, vagy édes csokoládékra, csak valami finomságra, ami gyors, egészséges, nem túl édes, de mégis finom, egyszerű és gyors. 

Adag: 2 fő

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró (nálam laktózmentes)
  • 7,5 g kukoricadara
  • 2,5 dl víz
  • csipet só
  • 2 teáskanál cukor (nálam pár csepp folyékony édesítőszer)
  • Kevés zsemlemorzsa (nálam gluténmentes)

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, kevés sót és édesitőt hozzáadva a kukoricadarát megfőzzük. Langyosra hűtjük, és hozzá keverjük a túrót. A zsemlemorzsát száraz serpenyőben barnára piritjuk, a túróból vizes kézzel gombócokat formázunk és meghempergetjük a zsemlemorzsában. Tálalhatjuk cukrozott tejföllel, vagy gyümölcsszósszal, akár lekvárral. Én ebben az esetben anyukám cukormentes meggylekvárral tálaltam. 

img_20200112_174448.jpgimg_20200112_174458.jpgimg_20200112_174522.jpg 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr4815406808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.