Reggelire, vacsorára, uzsonnára...
Volt itthon megmaradt tormám, s gondoltam mivel amilyen gyorsan mennek a napok, lassan eljön az újabb sonka-torma-tojás ideje, így illene elfogyasztani az idei üveggel :) Ennek okán készült ez a rém egyszerű finomság.
Adag: 4 fő
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 2 csomag gépsonka (én az Aldiban vettem, 10 szelet van egy csomagban)
- 8 dkg liszt (nálam kukoricaliszt)
- 8 dkg vaj ( nálam laktózmentes)
- 2,5 dl tej (nálam laktózmentes)
- csipet só
- csipet bors
- csipet szerecsendió
- 10 dkg reszelt sajt
- 20 dkg reszelt torma
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, a lisztet megpirítjuk rajta. Amikor már halvány barna a liszt, óvatosan adjuk hozzá a tejet, s gyors mozdulatokkal keverjük csomómentesre. Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval. Adjuk hozzá a tormát és a sajtot, s keverjük egyneművé és hagyjuk teljesen kihűlni. Nem kell sokat várni s máris habzsákba tölthetjük s a sonkákba töltve feltekerhetjük. A tekercsek két végét a habzsákból kinyomott krémmel díszíthetjük, tetejét zöldségzölddel vagy korianderrel díszítjük.