Spenótos - lazacos tészta
2019. szeptember 20. írta: Ízvilágom

Spenótos - lazacos tészta

25888370-f13b-4129-92dc-b07deeb974f6.jpegSzintén egy spenótos receptet hoztam, ami laktató, villámgyors, vitaminokban gazdag (hiszen mind a spenót, mind a hal tartalmaz légontossáú  vitaminokat) és számomra laktató is. S mivel nekem most mind a spenót, mind pedig a halacska a fagyasztóból jött, így mêg vásárolni sem kellett hozzá, szóval amolyan “lusta” módban kêszülhetett :) kevés alapanyag, gyorsan elkészül, felmelegít, táplál...kell ennél több?! ;) 

Adag: 4 fő

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók

  • 30 dkg spenót
  • 20 dkg lazac ( használhatunk füstölt lazacot is, én most előbb megsütöttem a filét s utána daraboltam)
  • 1 csomag ( 500 g) spagetti tészta (nálam gluténmentes)
  • 1 dl tejszîn (nálam laktózmentes)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olîva olaj
  • 4 egész tojás
  • só, bors

Elkészîtés: 

A tésztát forrásban lévő sós vízben fogkeményre főzzük. A spenótot  kevés  olîva olajon a zúzott fokhagymával együtt fonnyasszuk meg, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal. A tojásokat verjük fel, s keverjük össze kevés sóval, borssal és a tejszínnel.  Amikor a tészta megfőtt, szűrjük le, s forgassuk össze mêg forrón a tojásos keverékkel és a spenóttal, s tálalás előtt keverjük össze az apró darabokra szedett lazaccal (akár a sült akár a füstólt lazaccal).31b12f2f-37a5-4e19-b08a-eb40147f8a98.jpeg0f8f7690-d5cf-41f8-ac1f-d0bd40f77152.jpegbd57625d-4119-4766-a4d5-5cf9968beb08.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr3615138924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.