Zsidó tojás
2019. május 24. írta: Ízvilágom

Zsidó tojás

c73f0bda-eb3e-4cd4-aee8-e05478d7a294.jpeg
Ezt az ételt sokan, sokféleképpen készítik. Én az alábbiak szerint. Finom, tartalmas, tápláló és egészséges reggeli, uzsonna vagy vacsora ötlet lehet. Rengeteg vassal és fehérjével. 

Adag: 2-4 fő

Ár: kb. 700 Ft

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 ek. mustár
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma 

Elkészítés:

A tojást főzzük keményre, a fehérjét vágjuk apró kockára, a sárgáját tegyük bele egy tálba s keverjük össze a kockára vágott hagymával, aprított petrezselyemmel. 1 kanál zsíron pirítsuk meg a  csirkemájat és amikor keszre sült, villával törjük össze a zsírban, majd sózzuk, birsozzuk, adjuk hozzá a másik kanál zsírt, mustárt es keverjük jól össze a tálban lévő sárgájával. Pirítóssal, friss kenyérrel tálaljuk. 

292c5c58-96ed-4526-a8b2-fb592aba580c.jpeg0f2dd1d5-9903-465d-86f6-339c46a0a383.jpeg5a006ddd-b869-4308-829f-dddeb382c093.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr3114857234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.