Humusz, ahogy én készítem
2019. május 24. írta: Ízvilágom

Humusz, ahogy én készítem

59572f5c-5f10-4594-bf5c-872e3bd6cb53.jpegNagyon szeretem a humuszt. Bármilyen formában es ízben. A barátnőimmel sokat járunk olyan helyeket felfeezni, ahol humuszt lehet kóstolni. Ezért itthon is sokszor készítek csicseriborsóbol finomságokat. Egészséges, húspótló, finom és nagyon sokrétű. 

Adag:2-4 fő

Ár: kb. 800 Ft

Elkészítési idő (konzerv csicseriborsó esetén) : 15 perc

Hozzávalók:

  • 200 g csicseriborsó (én most konzervet használtam)
  • 3 tk. Natúr joghurt (nálam laktózmentes joghurt) 
  • Csipet só
  • csipet fehérbors
  • 1 tk. római kömény
  • 100 g szezámmag (vagy szezám paszta)
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek. citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Amennyiben nyers csicseriborsót ahsználunk, úgy a főzés előtti nap áztassuk be és főzzük puhára a borsót. Ez nyilván hosszadalamsabb folyamat, mintha konzerv csicserit használnánk. Ez utóbbi esetben azonban a hozzávalókat robotgéppel összeturmixoljuk, selymes krémet  kell, hogy kapjunk. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor pár csepp joghurtot vagy a csicseriborsó levét adjuk még hozzá. A kész krém tetejét szórjuk meg füstölt paprikával, római köménnyel, szórjuk meg pár szem csicseriborsóval és pár csepp olíva olajjal, s pirítóssal, friss kenyérrel, zsemlével vagy tortilla chips mellé tálaljuk.

d55e35c2-e946-48e4-8c72-36f29824329d.jpeg1bf238c4-85e3-42ed-9afd-ea258712b736.jpeg59572f5c-5f10-4594-bf5c-872e3bd6cb53.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr6614852666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.