Bazsalikomos kéksajtos paradicsomleves
2019. április 11. írta: Ízvilágom

Bazsalikomos kéksajtos paradicsomleves

e64ef40c-1571-4727-983b-de5627b76939.jpegGyors, egyszerű, finom, forró és nagyjából mindenki szereti mi az? Hat persze, higy a paradicsomleves. Most épp bazsalikommal és kék sajttal.

Adag: 4 fő

Ár: kb. 800 Ft

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 doboz kockázott konzerv paradicsom 
  • 1 kis dobozos sűrített paradicsom
  • 3 dl házi paradicsomlé (bolti is megteszi, csak az nem annyira sűrű általában)
  • cukor ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • fekete bors ízles szerint
  • 1 csokor bazsalikom
  • 3 dl víz
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olîvaolaj

Elkészítés:

A hagymát kockákra vágjuk es kevés olíva olajon megfonnyasztjuk. Hozzá adjuk a zúzott fokhagxmát, sót, borsot, cukrot, a kockázott paradicsom konzervet, a sűrített paradicsomot, házi paradicsomlét, majd a vizet. A bazsalikomot tépkedjük vagy daraboljuk es azt is adjuk a leveshez. Forrásig főzzük, közben a fűszerekkel ízesítsük ízlés szerint. Ezután kézi botmixerrel turmixoljuk össze, majd hagxjuk újra rottyanni egyet. 

Forrón tálaljuk, akár tésztával, akár anélkül, durvára tört fekete borssal, bazsalikomlevéllel és természetesen morzsolt kék sajttal tálaljuk. Ez utóbbiból épp csak egy ujjpercnyi szükséges egy adaghoz, hiszen nagyon intenzív az íze. 

57e2658e-e92b-4df7-abe8-0bb687f57621.jpega9eb09e9-d6c5-4859-93d6-941d731f28c4.jpeg84ad18a5-550f-4bdd-85c4-772df67a54ae.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr914759079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.