Meggyes chiapuding
2019. április 06. írta: Ízvilágom

Meggyes chiapuding

a27c4fce-7fcc-4f2f-b63d-e20d4cafaa15.jpeg
Amikor desszertre vágyok, akkor nem mindig van kedvem sütni órákon át. Plusz a sütiket én készíteni, mint inkább fogyasztani szeretem. Azonban ezeket a gyors, egyszerű, pár alapanyagból készülő és még egészséges finomságokat azonban nagyon kedvelem. 

Adag: 4 fő

Ár: kb. 500 Ft

Elkészítési idő: 15 perc (plusz kb fél óra, hogy a chia mag megszívja magát)

Hozzávalók

  • 200 ml laktózmentes natúr joghurt
  • 4 evőkanál meggy befőtt
  • 2 evőkanál befőtt lé
  • 2 evőkanál chia mag
  • 5 ml folyékony édesítő (izlés szerint növelhető az adag)

Elkészítés:

A meggyet magas falú edényben kézi botmixerrel pürésítjük, hozzá adjuk az édesítőt, a meggy levét és a natúr joghurtot, majd ujra indítjuk a mixert míg homogén nem lesz a turmixunk. Ezután szórjuk bele a chia magot, jól dolgozzuk össze, szedjük talkákba, majd minimum fél órára tegyük hűtőbe, míg a chia mag fel nem szívja a nedvességet, s kocsonyás állaga nem lesz. Diszítésképp meggyet és mentát használjunk. fa49b57d-0a2c-4dcb-a8a5-aa84bf9a324a.jpeg36fae8bf-8e15-4c43-acb3-4fbe736e55ee.jpegba229936-baa6-4411-8593-4d691335ae3c.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr9614744287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.