Káposztás tészta édesen
2019. január 27. írta: Ízvilágom

Káposztás tészta édesen

b17aa429-71e1-4eec-bf07-03d18275ab11.jpegA káposztás tésztát, vagy cvekedlit, mindenki másképp szereti. Van aki édesen, van aki borsosan. Mi általában édesen fogyasztottuk. S én azóta is így szeretem, bár kóstoltam már a sós-borsos változatot is.

Szintén egy igen gyors, egyszerű és olcsó fogás.

Adag: 2 fő

Ár: kb. 400 Ft

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 250 g fejes káposzta
  • 50 ml olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 250 g fodros tészta tálaláshoz  (nálam gluténmentes)

Elkészítés:

A fejes káposztát lereszeljük, majd száraz serpenyőben a cukrot karamellizáljuk és rászórjuk a lereszelt káposztát. Ebben addig pirítjuk míg a káposzta egyrészt össze nem esik, másrészt szépen meg nem barnul. Közben lobogó vízben kifőzzük a tésztát. Mikor a káposzta elfőtte a saját levét és szépen megkaramellizálódott, adjuk hozzá a leszűrt tésztát, majd cukorral megszórva tálaljuk. 

Megjegyzés: Ha sósan-borsosan készítjük, akkor is ugyanez a folyamat csak a végén sózzuk, borsozzuk

c4fb5d96-f813-4762-8bd5-3ff684d117b5.jpeg0a470665-bb4c-4b91-9183-7cfa562a5b8c.jpegb17aa429-71e1-4eec-bf07-03d18275ab11.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr4314591586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.