Gomba pörkölt
2019. január 27. írta: Ízvilágom

Gomba pörkölt

ceecf17d-1c38-44e9-bb1b-a7795dda1910.jpegGyerekként sokszor ettünk gomba pörköltet. Aztán idővel valahogy mióta magam vezetem a háztartásomat, csak nagy ritkán készítettem. Pedig igazán gyors, egyszerű, olcsó és finom. Tálalható tésztával, nokedlivel, rizzsel, tejföllel vagy tejföl nélkül.

Most mivel volt maradék gomba a hűtőben, és gyorsan kellett valami meleg étel, így ez készült.

Adag: 4 fő

Ár: kb. 700 Ft

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 200 g csiperke gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tk. só
  • 1 kk. bors
  • 1 tk. édes piros paprika
  • kb. 0.4 dl víz
  • 1 csomag tészta (nálam gluténmentes tészta, s most csak makaróni tészta volt itthon) köretként

Elkészítés:

A vöröshagymát kevés zsíron vagy olajon megdinszteljük, közben darabokra (vagy szeletekre) vágjuk a gombát, majd amikor a hagyma már üveges, rászórjuk a paprikát, majd a gombát és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon puhára főzzük a gombát. Eközben a tésztát kifőzzük, s akárcsak a hagyományos pörköltet tálaljuk.f747bace-ff6f-4b5e-8ed1-1b55695953b2.jpeg5be2d7b2-5149-4d38-92d2-4873354fefb9.jpegf02feb56-fe92-4675-9af7-bdeded3cb284.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr5514591532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.