Svédgomba saláta
2018. november 10. írta: Ízvilágom

Svédgomba saláta

svedgomb_4.JPGGyors, finom, reggelire, vacsorára, tízóraira, uzsonnára bármikor kellemes feltét akár pirítósnak, akár kétszer sültnek, de akár tészta feltétnek is.

Ez szintén egy olyan finomság, amit mindenki másképp készít, és ráadásul gluténmentes és laktózmentes. Én így készítem.

Adag: 2-4 fő

Ár: kb 1000 Ft

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 közepes vöröshagyma
  • 20 dkg gomba (én most fehér és barna csiperkét használtam vegyesen, de ha épp nem lenne friss, úgy használhatunk konzerv  gombát is)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 2 paradicsom kockázva héja nélkül (használhatunk konzerv paradicsomot is)
  • 1 kk só
  • 1 kk fekete bors
  • 1 kk. cukor
  • 1 kk oreganó
  • 2 babérlevél
  • 1 ek. olívaolaj
  • 100 g sűrített paradicsom

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és kevés olíva olajon megpirítjuk. Nagyjából 5 perc után rádobjuk a vékony szeletekre vágott gombát is. Fűszerezzük, adjuk hozzá a babérlevelet és pirítsuk meg a gombát is. Ekkor adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a cukrot, és a citrom levét. 

Tálalhatjuk pirítóssal, salátaként, de akár tészta feltétként is.

svedgomb_1.JPGsvedgomb_2.JPGsvedgomb_3.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr8314363375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.