Császármorzsa zabpehelyből
2018. november 10. írta: Ízvilágom

Császármorzsa zabpehelyből

csaszarmorzsa_zabpehelybol_3.JPGCsászármorzsa, vagy ahogy gyerekkoromban a nagymamám hívta a smarni...hmm.. nagyon szerettem, és szeretem mai napig is. Manapság ritkábban készítem, most azonban egy kicsit átalakítva, kicsit másképp, de ismét elkészült.

Zebpehellyel is finom, persze lelkiismeret furdalás nélkül ebből sem fogyaszthatunk bármennyit, de néha valljuk be, hogy igenis ránk fér egy kis kényeztetés. Ha más nem egy gyerekkori kedvenc ízünk ismételt felidézésével.

Adag: 2 fő

Ár: kb. 900 Ft

Elkészítési idő: 30-40 perc

Hozzávalók:

  • 200 g zabpehely (nálam gluténmentes zabpehely)
  • 200 g zabpehelyliszt
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 2 dl víz
  • 2 dl tej (nálam laktózmentes)
  • 3 ek. olaj (én most kókuszolajat használtam)

Elkészítés:

A hozzávalókat keverjük össze. Picivel kell csak sűrűbbnek lenni a tésztának, mint mikor palacsintát készítünk. Kevés olajat felhevítünk, majd beleöntjük a tésztát. Érdemes a szükségesnél nagyobb, magas falú serpenyőt használni. Folyamatos kevergetés mellett készre sütjük a tésztát, ha kevergetés közben nem történne meg, úgy fakanállal kisebb-nagyobb darabokra vágjuk szét a tésztát, majd házi baracklekvárral tálaljuk. De akár porcukorral is megszórhatjuk. Nálunk annak idején volt aki így, volt aki úgy fogyasztotta.

csaszarmorzsa_zabpehelybol_3.JPGcsaszarmorzsa_zabpehelybol_1.JPGcsaszarmorzsa_zabpehelybol_2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr7114363439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.