Korianderes-citromos csirke ragu leves
2018. október 27. írta: Ízvilágom

Korianderes-citromos csirke ragu leves

korianderes_citromos_csirke_ragu_leves_5.JPGTulajdonképp ez a leves, egyfajta csirkés tinola leves. Ez a fajta leves eredetileg Filippino étel. Többször készítettem már, mindig másképp. ( https://izvilagom.blog.hu/2018/03/26/csirke_tinola )

Ennek a levesnek igazán csak a képzelet szabhat határt. Főképp csirkéből és zöldségekből készül, de az, hogy a csirke mely részét, és milyen zöldségeket használunk, az egyedül csak rajtunk múlik. Ízlés dolga. Ami minden esetben fix hozzávaló, az a citrom és a friss koriander. Épp ezért a zöldséges hozzávalókat kedv szerint lehet hozzáadni, kihagyni, változtatni.

Adag: 2-4 fő

Ár: 1500 Ft

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók: 

  • 2 db egész csirkecomb (vagy 2 db alsó, 2 db felső comb)
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db sárgarépa
  • 1 kicsi cukkini
  • 1 szál szárzeller
  • 1 krumpli
  • 1 karalábé
  • 6-8 db kicsi csiperke gomba (vegyesen barna és fehér)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma 
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor friss koriander
  • 2-3 szál aprított petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1,5 liter víz

Elkészítés:

A csirkecombokat vágjuk félbe, tisztítsuk meg, de a bőrét hagyjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, és tegyük kicsit félre. A bacont pirítsuk jól meg, majd amikor már kész van, az apróra vágott vöröshagymát adjuk hozzá. Ezután helyezzük rá a csirke combokat és öntsük fel vízzel. Miközben a hús lassú tűzön fő, tisztítsuk meg és vágjuk fel a zöldségeket. Répa, fehérrépa karikára vágva, a karalábé kockára vágva, amint ez megvan, mehet is a húsok mellé a levesbe. A cukkinit, szárzellert félkör alakra, a gombát ha elég apró csak tisztítani kell, ha nagyobb, akkor felezhetjük, negyedelhetjük. Amikor a hús már nagyjából megfőtt, ez nagyjából 35 perc után már bekövetkezik, akkor adhatjuk hozzá a többi zöldséget és az aprított petrezselymet is. Ezután még ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a levest. Majd mikor a zöldségek is megfőttek, ez pár perc csupán (10-15) akkor csavarjuk bele a citrom levét a levesbe, de ezt már lekapcsolt lángnál tegyük. Majd tálaláskor szórjuk meg korianderrel, s forrón tálaljuk.

Mi nagyon szeretjük ezt a fajta friss ízt ebben a levesben. És így legalább még az is fogyaszt zöldséget a családban, aki alapvetően nem enné meg őket. :) 

korianderes_citromos_csirke_ragu_leves_8.JPGkorianderes_citromos_csirke_ragu_leves_5.JPGkorianderes_citromos_csirke_ragu_leves_2.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr4314325521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.