Harcsa párizsi bundában, majonézes hagymás burgonyával és korianderes paradicsom salátával
2018. október 27. írta: Ízvilágom

Harcsa párizsi bundában, majonézes hagymás burgonyával és korianderes paradicsom salátával

harcsa_parizsi_bundaban_majonezes_burgonyaval_paradicsom_salataval_4.JPGNálam abszolút dobogós ez az étel, hiszen az alkotó elemeket külön - külön is szeretem, így együtt pedig nekem tényleg nyerő kategóriát jelent.

Egyszerű is, gyors is, finom is.

Egyetlen hátránya, hogy manapság a halnak arany ára van, pláne a harcsának. Viszont én szerencsés vagyok, mert a Zuram apukája nagy horgász, és a tőle kapott halacska igazán friss és mivel dunai horgászról beszélünk, tuti, hogy nem is zsíros a hal. 

Adag: 2-4 fő

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 4 szelet harcsa (hagyhatjuk egészben is, de le is fejthetjük a vázról a húst)
  • 1 tojás + csipet só + csipet szódabikarbóna + annyi liszt (nálam GM liszt), hogy sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk
  • 4-5 szem nagyobb krumpli
  • 1 fej hagyma
  • majonéz ízlés szerint (van aki sok, van aki kevesebb majonézzel szereti, így ez opcionális)
  • 2 ek tejföl (nálam Laktózmentes)
  • 6 szem paradicsom
  • 1 csokor koriander
  • só, bors az ízesítéshez
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, kicsit megvárjuk míg megfő, hozzá karikázzuk a hagymát, megsózzuk, megborsozzuk, hozzá adjuk a majonézt  valamint a tejfölt és hagyjuk állni, míg a többi alapanyagot feldolgozzuk. 

A halat alaposan megtisztítjuk, besózzuk, majd kevés lisztbe forgatjuk a szeleteket, majd beleforgatjuk a palacsinta tésztába. Ezután forró, bő olajban kisütjük őket. 

Amíg a hal sül, a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk, megsózzuk, megszórjuk tépett korianderrel.

harcsa_1.JPGharcsa_parizsi_bundaban_majonezes_burgonyaval_paradicsom_salataval_3.JPGharcsa_parizsi_bundaban_majonezes_burgonyaval_paradicsom_salataval_4.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr5414325597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.