Pho leves csirkehússal
2018. szeptember 24. írta: Ízvilágom

Pho leves csirkehússal

pho_leves_csirkes_10.JPGHetek óta rá vagyok kattanva az ázsiai ételekre. Hol megcsinálom őket, hol megveszem őket. Most az előbbi történt. Pho levest úgy vélem mindenki a saját szájíze szerint készíti, tulajdonképp bármikor bárhol kóstoltam más volt az íze, de az alap mindig ugyanaz volt. Egy vékony húsleves alappal kell dolgoznunk, és az egész folyamatot lassan kell véghez vinni, ettől kicsit időigényesebb, de megéri a ráfordított idő.

Az én Pho levesem most csirkéből készült és a következőkből áll.

Adag: 2 fő

Ár: Kb. 1000  Ft

Elkészítési idő: 2 óra

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • 1 csokor újhagyma
  • 150 gramm laska gomba
  • 1 csomag üvegtészta 
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • pár szem chili paprika
  • 1 csokor koriander (én már a sajátomat lelegeltem így a szárított verzió maradt)
  • pár gerezd fokhagyma (nálam láthatólag kicsit több, mint pár darab - imádom)
  • 1.5 liter víz
  • pár szem bors
  • 5-8 szem szegfűszeg
  • 10-15 szem koriander mag
  • 1 rúd fahéj
  • 1 ek. kókusz olaj
  • 1 lime
  • mungóbab csíra (vagy bármilyen csíra ha ezt épp nem kapunk vagy nem szeretjük)

Elkészítés:

A húst megmossuk, kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, úgy hogy ellepje a húst. Egy tea tojásban tegyünk egész borsot, szegfűszeget, koriander magot és tegyük bele a hús mellé a vízbe. Ezután a gyömbért vékony szeletekre vágjuk és a fahéj rúddal és a fokhagymával együtt a főzővízhez adjuk. A legkisebb lángon főzzük, nagyjából 1,5 órán át. Bár a csirkemell hamar megfő, mégis most picit tovább főzzük. Amikor megfőtt a hús, szedjük ki picit rakjuk félre. A leves levéből szedjük ki egy keveset és abban pár perc alatt a gombát forrázzuk le, majd szedjük ki. Ugyanebben a lébe kerüljön bele a gomba után az újhagyma is, aminek a felét karikákra, másik felét hosszában vágjuk el, szintén pár perc után szedjük ki, majd a tészta ugyanezt az utat járja be.

Ezután a levest szűrjük le, majd újra forraljuk fel. A tányérba rétegezzük a hozzávalókat, tészta, gomba, hús (vékony szeletekre vágva), hagyma, majd erre kerül a leves maga. Ízesíteni korianderrel, chilivel, mungóbab csírával és rácsorgatott lime levével lehet.

Az üvegtészta helyett rizstésztát is használhatunk. 

Mi igyekeztünk pálcikával fogyasztani, de bevallom magam még tanulom ennek az eszköznek a használatát, (nem ecsetelném, hogy nézett ki az asztal körülöttem a használata után :) :) ) bár mindenféle formában előfordul a konyhámban, nem biztos, hogy kedvencem lesz :) Annál inkább az ázsiai konyha minden mennyiségben. 

pho_leves_csirkes_10.JPG

pho_leves_csirkes_1.JPGpho_leves_csirkes_9.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr3014260859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.