Gombás borjúragu galuskával
2018. szeptember 04. írta: Ízvilágom

Gombás borjúragu galuskával

gombas_borjuragu_galuskaval_6.JPGMikor kicsit kitérne az ember lánya a megszokott csirke-sertés-marha trió körforgásából. No akkor jön a borjú, és visz egy kis színt a hétköznapokba. :)

Adag: 2 fő

Ár: Kb 2000 Ft

Elkészítési idő: 2,5 óra

Hozzávalók:

  • 0.5 kg borjú lapocka
  • 1 ek. étkezési zsír
  • 25 dkg vegyes gomba (minél több fajta gombát választunk annál ízesebb lesz a ragu)

  • 1 fej vöröshagyma
  • fekete bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • aprított boróka bogyó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál szárzeller
  • víz
  • száraz vörösbor
  • 20 dkg tészta liszt (nálam gluténmentes)
  • 2 tojás

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, és zsíron megpirítjuk, A húst falatnyi kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. A répát megtisztítjuk és feldaraboljuk, a szárzellerrel ugyanezt tesszük és ezeket is a lábosba helyezzük. Ezután sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk az aprított boróka bogyót, paprikával szórjuk, majd felöntjük nagyjából 2 dl vízzel és 3 dl borral és lassú tűzön nagyjából 2 órán át főzzük. Mikor már megfőtt a hús, akkor adjuk hozzá a gombát egészben, ha nagyobbak akkor félbe vagy negyedekre vágva és még nagyjából 10 percig főzzük. Igény szerint pótoljuk az elfőtt vizet. 

Közben a galuskához a lisztet, sót, tojást és kevés vizet összekeverjük majd forró sós vízbe szaggatjuk. 

gombas_borjuragu_galuskaval_4.JPGgombas_borjuragu_galuskaval_8.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr8714222257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.