Baconos -gombás tortellini, paradicsomos gomba mártásban
2018. szeptember 04. írta: Ízvilágom

Baconos -gombás tortellini, paradicsomos gomba mártásban

baconos_-gombas_tortellini_paradicsomos_gomba_martasbann_1.JPGA tortellini készítőmet még Franciaországból hoztam, és sajnos viszonylag ritkán használom. Főképp azért mert egy picit pepecselősebb vele elkészíteni a tésztát, mint szabad kézzel, de kétségtelenül sokkal szebb a végeredmény. Már ha ugye ez számít... Nekem számít. Most volt egy kicsivel több időm, ezért most elővettem a kis szerkezetet, és azzal készítettem az ebédet. 

Adag: 2-3 fő

Ár: kb. 1300 Ft

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók:

  • 20 dkg csiperke gomba (nálam most barna)
  • 2-3 dl paradicsomlé (nálam házi főzésű, de bolti is tökéletesen megteszi)
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 125 g kockázott bacon
  • 15 dkg sajt (ízlés szerint bármilyen lehet, nálam laktózmentes ementáli volt itthon)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 dl laktózmentes tejszín
  • 2 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk majoranna
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 25 dkg liszt (nálam Schar gluténmentes tészta liszt)
  • 2 tojás
  • Ha a tészta igényli kevés víz a gyúráshoz

Elkészítés:

A tésztát egy nagy edénybe összegyúrjuk (liszt, tojás, só, ha szükséges pici víz), majd egy kis időre félre tesszük. Ez idő alatt a hagyma felét nagyon apróra vágjuk és egy kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzá adjuk a szintén egészen apróra vágott bacont, apróra vágott fokhagymát és pirulásig hevítjük. Ezután hozzá reszeljük a sajtot fűszerezzük és hagyjuk kihűlni. 

A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd ráhelyezzük a tortellini formára, picit lenyomkodjuk, majd amikor már kihűlt a töltelék, megtöltjük a kis lyukakat, a tészta széleit óvatosan megkenjük kevés vizzel, ez segít a tészta összetapadásában, és még egy darab kinyújtott tésztát helyezünk rá, majd az ujjunkkal kialakítjuk a tortellini formákat. Természetesen a töltés részét egyszerűen forma nélkül is meg tudjuk oldani. Forró - lobogó vízben készre főzzük a tortelliniket.

A mártáshoz a hagyma másik felét kevés olajon megfonnyasztjuk, a gombát szeletekre vágjuk és a hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, pár levél aprított bazsalikomot adunk hozzá, majd a paradicsom szószt is hozzá öntjük. Nagyjából 10 perc alatt összerotyogtatjuk, s a tortellinikre szedve tálaljuk.

baconos_-gombas_tortellini_paradicsomos_gomba_martasbann_5.JPGbaconos_-gombas_tortellini_paradicsomos_gomba_martasbann_6.JPGbaconos_-gombas_tortellini_paradicsomos_gomba_martasbann_2.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr2614217559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.