Garnélarák saláta
2018. augusztus 13. írta: Ízvilágom

Garnélarák saláta

rak_salata_9.JPGA nagy nyári melegben igazán egy csepp kedves sincs az ember lányának, hogy a tűzhely mellett álldogáljon és az amúgy sem hideg hőmérsékletet megspékelje egy kis főzőcskével.

Ilyenkor - meg aztán nyáron amúgy sem feltétlen igényli a szervezet a nehezebb ételeket - az egyszerűbb, gyorsabb, könnyebb fogások is tökéletesen megteszik. Mint például ez a ráksaláta.

Finom, gyors, könnyű, egyszerű elkészíteni, és nem mellékesen finom.

Adag: 3-4 fő

Ár: 1800 Ft

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 csomag garnéla rák (a friss még kiválóbb)
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 1 cső csemege kukorica vagy fél doboz konzerv kukorica
  • fél citrom leve 
  • 1 db nagyobb paradicsom aprítva
  • 1 db avokádó
  • só, bors, piros paprika, csípős piros paprika, majoranna, kakukkfű, ízlés szerint, koriander
  • díszítéshez szezám mag
  • 1 ek. olaj

Elkészítés:

A rákocskákat megtisztítjuk, ha konyhakészen vettem én akkor is kicsit átmosom őket, majd megszárogatom egy tiszta konyharuhával. Ezután egy kevés serpenyőbe olajat hevítünk és beledobjuk a rákocskákat, közben fűszerezzük ízlés szerint, és pár perc alatt készre sütjük a rákokat. Miután elkészült gyorsan összedobjuk a salátát. A lilahagymát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, egy kis ideig belerakjuk egy csepp ecettel kevert vízbe, hagyjuk állni míg a saláta többi részét előkészítjük majd jól lecsepegtetve a salátához kerül ez is. A jégsalátát csíkozzuk, az avokádót és paradicsomot kockázzuk, a kukoricát levágjuk a csőről, vagy lecsepegtetjük ha konzerv, és jól összevegyítjük. Ezután a rákokat is ráhelyezzük a salátára, megszórjuk szezámmaggal, és az olajjal melyben a rák sült, rálocsoljuk a salátára. Pirítóssal tálaljuk. (nálam értelemszerűen gluténmentes a pirítós)

rak_salata_15.JPGrak_salata_6.JPGrak_salata_16.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr1714172913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.