Bazsalikomos kovászos uborka leves
2018. július 04. írta: Ízvilágom

Bazsalikomos kovászos uborka leves

bazsalikomos_kovaszos_uborka_leves_2.JPGKorábban is készítettem már kovászos uborka levest, ami nagyon jól sikerült. Ennek a receptjét megtalálhatjátok a blogon. Most azonban kicsit másképp készítettem el, de most is ugyanolyan friss, gyors, egyszerű és ízletes hűs leves készült.

Adag: 2 fő

Ár: 500 Ft

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • 6-8  db kovászos uborka
  • kb. 3 dl kovászos uborkalé
  • 3-4 gerezd az uborkához használt fokhagyma (ha frisset használunk, akkor csak 1 gerezd kerüljön bele, hisz a friss sokkal intenzívebb)
  • 1 dl főző tejszín (nálam laktózmentes)
  • 3 evőkanál natúr joghurt (nálam laktózmentes)
  • 1 jó nagy maréknyi friss bazsalikom
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 tk. fekete bors
  • bacon kockák
  • sajt tallérok

Elkészítés:

A kovászos uborkát daraboljuk bele egy turmixgépbe, majd  adjuk hozzá a borsot, a fokhagymát és egy kevés uborka lét és turmixoljuk jól össze. Ezután adjuk hozzá a petrezselymet, a bazsalikomot, a maradék uborkalét, a joghurtot és a tejszínt majd szintén turmixoljuk még nagyjából 3-5 percig, míg kellőképp selymes, sima lesz. A sűrűségétől függően adhatunk hozzá még uborkalét, ha túl sűrűnek találjuk. 

Bacon kockákkal, ropogós sajt tallérokkal és a bacon pár csepp zsírjával tálaljuk. 

 bazsalikomos_kovaszos_uborka_leves_4.JPGbazsalikomos_kovaszos_uborka_leves_3.JPG

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr4414093517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.