Angol reggeli
2018. április 17. írta: Ízvilágom

Angol reggeli

angol_reggeli_1.JPGEz aztán egy igazán kiadós, és még annál is egyszerűbb reggeli. Alig pár hozzávaló, s még is egész napra feltölt energiával. Tulajdonképp én a hűtőben fellelhető megmaradt alapanyagokkal dolgoztam, így semmi nem ment kárba szerencsére, s a bendőnket is jól megtömtük.

Ada: 2 fő

Ár: kb. 800 Ft

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • Fejenként 1 virsli vagy bármilyen grill kolbász
  • kb 20 dkg gomba (nálam most laska gomba volt itthon)
  • 1-2 tükörtojás fejenként
  • Fejenként 1 szép nagy szelet sonka (vagy húsos szalonna)
  • fél doboz konzerv paradicsomos bab
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Fejenként 1 db paradicsom (vagy 2-3 db koktél paradicsom)
  • kevés olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítés:

Kevés olajat hevítünk, majd a sonka szeleteket és a virslit ropogósra sütjük. Mikor kész, tányérra szedjük, s ugyanebben a serpenyőben a darabokra szedett, vagy vágott gombát pirosra hevítjük. Ezalatt egy másik serpenyőben a zúzott fokhagymát összevegyítjük a babbal, s mikor összerottyant, azt is a sonka mellé szedjük a tányérra. Míg a gomba sül, hozzá adagoljuk a karikázott paradicsomot is, sózzuk, borsozzuk,s egy picit sülni hagyjuk együtt a zöldségeket. Egy újabb serpenyőben a tojásokat sütjük készre kevés olajon. Sülés után a zöldségeket ízesíthetjük sóval, borssal, bár szerintem a sonka önmagában is elég sós, de ez ízlés kérdése. Miután a gomba megpirult, a tojások megsültek, azokat is a tányérra halmozzuk, s vagy forró sütőben, vagy mikróban egyet melegítünk rajta, hogy forrón tálalhassuk. Kenyérrel (nálam gluténmentessel) bőséges, kiadós reggeli.angol_reggeli_4.JPGangol_reggeli_2.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr113796632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.