Kaszinótojás Laktózmentesen
2018. március 16. írta: Ízvilágom

Kaszinótojás Laktózmentesen

kaszinotojas_2.JPGA kaszinótojást bármikor szívesen fogyasztom, de most, hogy közeleg a "Nyuszi" még inkább előtérbe kerülnek a tojásos ételek. Egyszerű, gyors, finom, nem kell hozzá sok minden, fogyasztható önmagában pirítóssal, vagy köretként sült hússal. És még az ára is baráti (az persze részlet kérdés, hogy milyen áron juthatunk manapság tojáshoz)

Adag: 4-6 fő

Ár: Kb. 900 Ft

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók a Franciasalátához:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 nagyobb savanykásabb alma
  • 1 közepes krumpli
  • 4-5 csemege uborka
  • 15 dkg kukorica (elhagyható)
  • 1 nagy dobozos tejföl ( nálam laktózmentes)
  • 3 evőkanál majonéz(nálam Univer, mert az laktózmentes)
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kk só
  • 1 teáskanál citromlé
  • só, bors ízlés szerint

A tojás töltelékéhez:

  • 6 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál tejföl (nálam laktózmentes)
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kicsi fej hagyma
  • 2 szál petrezselyem apróra vágva
  • csipet só
  • csipet bors
  • szükség szerit pici cukor

Elkészítés:

A répát vágjuk kockákra, a krumplit szintén, s a borsóval és kukoricával együtt sós vízben főzzük őket puhára. Természetesen ha konzerv kukoricát és borsót használunk, az is ugyanolyan jó, akkor ezen zöldségeknél a főzés folyamata értelemszerűen szükségtelen. Az almát pucoljuk meg és kockázzuk fel, az uborkát karikázzuk fel, s amikor a többi zöldség megfőtt, keverjük őket össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk őket, majd keverjük hozzá az összes többi hozzávalót. 

A tojásokat főzzük keményre, majd hűtsük le őket. Vágjuk félbe a tojásokat, a sárgájukat keverjük össze kevés olajjal, cukorral, sóval, borssal. Majd adjuk hozzá a tejfölt, majonézt, pici mustárt és petrezselymet, reszeljük bele a hagymát. Adhatunk hozzá kevés fűszerpaprikát is, de akár chillit, s egyéb ízlésünknek tetsző fűszerkombináció bármelyikét. Miután jól elkevertük töltsük vissza a tojásokba a krémet, a tojásokat pedig helyezzük a franciasalátára. 

Önmagában és köretként is kiváló.

kaszinotojas_4.JPGkaszinotojas_1.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr5113744148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.