Pavlova torta
2018. március 12. írta: Ízvilágom

Pavlova torta

pavlova_torta_3.jpgVolt otthon maradék tojásfehérjém, valamint maradék fagyasztott gyümölcsöm. Mi mást lehetne kezdeni velük, mint egy szuper édességet létrehozni belőlük. Így a maradék is elfogy, és az édességre vágyók is boldogok lesznek :) 

Ár:  1000 Ft

Adag: 2-4 fő

Elkészítési idő: 2 óra

Hozzávalók:

  • 4 ek cukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 ek ecet
  • 1,5 kk kukoricakeményítő
  • 5 dl habtejszín (laktózmentes)
  • 25 dkg bogyós gyümölcs
  • 10 dkg eper
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 kk vanília aroma

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsire tegyünk sütőpapírt, és tegyünk rá valami kerek formát és rajzoljuk körbe. Erre fogjuk a tojáshabot kanalazni. A tojásfehérjét verjük habbá. Nagyjából 15 percnyi habverés után lesz megfelelő. Fokozatosan tegyük bele a cukrot, az ecetet, a keményítőt és a vanília aromát. Szép fényes, sűrű kemény habot kell, hogy kapjunk. Halmozzuk a habot a sütőpapírra, majd állítsuk vissza a sütő hőmérsékletét kb. 100 fokra.

A sütési idő letelte után, ami nagyjából másfél óra-  igazából inkább szárításnak nevezném nem is sütésnek ezt a folyamatot -  hagyjuk még kb. 20 percig a sütőben a tortácskát, hogy ne essen össze.

 A habtejszínt a fixálóval verjük kemény habbá, majd halmozzuk a kihűlt tortácskára. Ezután pedig halmozzuk a habra a gyümölcsöket, s már tálalható is. Díszíteni lehet egy kis mentával, de akár porcukorral megszórva, vagy a Pavlova leeső részeivel is. 
pavlova_torta_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr927268555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.