Gluténmentes lebbencsleves
2018. február 25. írta: Ízvilágom

Gluténmentes lebbencsleves

lebbencs_leves_14.jpgEz az egyszerű, olcsó, villámgyors leves, ami bár nem túl kalória szegény, mégis elvarázsolt. 

Régen a pásztorok ették, mert nagyon laktató és tényleg megfizethető étel. Természetesen ennek a levesnek is millió változata van, s mindenki másra esküszik. Alapanyagaiban nem sok változás tapasztalható. Van ahol kerül bele kolbász is, s van aki nem rak bele krumplit. Én most kolbász nélkül, krumplival készítettem. S ebben a formában is egy ínycsíklandó és laktató étel kerekedett. 

Ár: 700 Ft

Adag: 2 fő

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 200 g lebbencs tészta (nálam gluténmentes)
  • 60 g szalonna
  • 1 db közepes máretű burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • csipet só
  • csipet bors

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk.  Hozzá keverjük az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, s felengedjük vízzel. Kb. 1.5 liter. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt kis lángon készre főzzük. Amikor a burgonya is megpuhult, hozzá adjuk a lebbencs tésztát, tördelve, nem túl apró darabokban. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, s hozzá adjuk a vékonyra vágott csípős paprikát.

lebbencs_leves_8.jpg
lebbencsleves_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr147268533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.