Lusta ebéd avagy Brokkolis húsos tészta
2018. január 28. írta: Ízvilágom

Lusta ebéd avagy Brokkolis húsos tészta

brokkolis_daralt_husos_teszt_1.JPG

Ahogy korábban, úgy a mostani főételnél is a hűtőben és kamrában lévő, megmaradt alapanyagok felhasználására törekedtem. S amellett, hogy ezeket felhasználtam, gyorsan, olcsón tudtam elkészíteni egy főételt. Teljesen átlagos alapanyagokból. Hiszen nem kell mindig a különleges, nem kell mindig a bonyolult és drága. Egy kis fűszer és egy csipet kreativitás és máris kész az ebéd. A hozzávalók külön - külön is finomak, együtt sem fogunk csalódni bennük. Ő is a nem szép de finom kategóriába tartozik véleményem szerint, de olykor bizony, egy - egy lustább napon  ilyen is kell.

Adag: 2 fő

Ár: 800 Ft

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók: 

  • Kb. 15 dkg darált hús (ha több az sem baj, nálam ennyi maradt)
  • fél zacskó tészta (nálam gluténmentes)
  • fél fej brokkoli
  • fél piros kaliforniai paprika
  • 1 db TV paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagya
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
  • csipet ételízesítő
  • csipet kakukkfű
  • csipet majoranna
  • csipet római kömény
  • csipet chilli paprika 
  • 2 evőkanál zsír (nálam most az előző napi sült hús zsírja)

 Elkészítés:

Vegyünk egy jó nagy, és lehetőség szerint magasabb falú serpenyőt. Egy evőkanál húszsírt kis lángon felhevítjük, majd a kockára vágott hagymát megdinszteljük rajta. A sült hús zsírja és a zsírban megtapadt apró ínycsiklandó darabkák miatt, a most készített étel is kap egy isteni zamatot, plusz ízt  ad az ételnek. Amikor a hagyma már kapott egy kis színt, hozzá adhatjuk a darált húst, a fűszereket, a zúzott fokhagymát. 

Egy másik serpenyőben szintén kevés zsíron dinszteljük meg a felkarikázott kaliforniai és TV paprikát és a rózsáira szedett  brokkolit. Pici sóval, borssal ízesíthetjük a zöldségeket, és ha a serpenyőt van módunk lefedni, könnyebben megpuhulnak az zöldségek. Nem kell teljesen puhára főzni, én legalább is jobban szeretem, ha csupán tényleg megpárolódnak a zöldségek, de ízlés dolga. Amikor a zöldségek kellőképp megpárolódtak, adjuk hozzá őket a darált húshoz, jól keverjük el és pároljuk őket együtt tovább. 

Közben egy másik edényben sós vizet forralunk, egy csepp olajjal, vagy zsírral, és kifőzzük benne a tésztát. A tészta főző vizéből egy - két kanállal merjünk a húsra, és miután leszűrtük a tésztát keverjük a zöldséges húsos egyveleghez azt is. 

            Egyszerű, mégis a fűszereknek köszönhetően (melyek tényleg opcionálisak) egy ízletes és számunkra bőségesen elég, kiadós főétel született. S tulajdonképp bármilyen egyéb megmaradt zöldséggel elkészíthető (pl. gomba, karfiol, padlizsán, cukkini, stb.), s ha szeretnénk akár sajttal is megszórhatjuk.

brokkolis_daralt_husos_teszt_7.JPGbrokkolis_daralt_husos_teszt_9.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr2713608569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.