Almáspite gluténmentesen
2017. december 27. írta: Ízvilágom

Almáspite gluténmentesen

 A karácsony nem csak az ajándékokkal, a pulykával, halászlével függ össze, de a fahéjjal és az almával is. Ezért egy kis almás fahéjas süti is készült az idén is. 

Adag: 2-4 fő

Ár: 1500 Ft

Elkészítési idő: 1,5 óra

 Hozzávalók a tésztához:

  • 12 ek. mandulaliszt
  • 4 ek. kölesliszt
  • 30 ml Inka Sweet Stevia (eredetileg 3-4 ek. cukor)
  • fél citrom leve
  • 2 ek. kókuszzsír
  • 3 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • szükség estén pici laktózmentes tej ha a tészta túl keménynek bizonyul

A töltelékhez:

  • 1-1,5 kg alma
  • fűszerek ízlés szerint: fahéj, szerecsendió, szegfűszeg
  • 1 tojássárgája
  • aki szereti 1 marék mazsolát is tehet bele, én nem tettem
  • ízlés szerint édesíthetjük még a tölteléket is, de az alma maga elég édes

 Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Fűszerezzük, ízlés szerint édesíthetjük is. Kinyomkodjuk a levét, és kis lángon addig pároljuk, amíg az összes leve el nem főtt.

A tésztához a hozzávalókat egy tálban gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd kb. 20 percre a hűtőbe tesszük.

Kétfelé osztjuk a tésztát, és kb. fél centi vastagra nyújtjuk. Az első lapot elősütjük, kb. 15 perc alatt.

A sütőből kivéve ráborítjuk az almát, majd a másik adag tésztát is kinyújtjuk, és ráegyengetjük a töltelékre. Egy villával megszurkáljuk a tészta tetejét, és 180 fokon 60 percen keresztül sütjük.

almaspite_5.jpgalmaspite_9.jpg

almaspite_12.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr738303390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.