Csirkegulyás
2017. október 07. írta: Ízvilágom

Csirkegulyás

Hmm... Leves, leves, de milyen  leves? Nem vagyok nagy leveses. De tény, hogy néha azért jól esik egy - egy tányér gőzölgő finomság. S, hogy ne mindig a szokványos húslevest készítsem el, hát úgy gondoltam, most ennék egy kis gulyás levest. De mégsem vörös húsból, hanem ha már csirkemell van itthon, hát abból. Nekem jobban ízlett, mint a hagyományos gulyás leves. 

Kicsit könnyebb, kicsit lágyabb, kicsit más, mint az eredeti, de igazán finom.

Adag: 2 fő

Ár: 1300 Ft

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 2 db burgonya
  • 3 db egész szemes bors
  • 1 kanál olaj

Elkészítés:

A zöldségeket és a húst megtisztítjuk. A hagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával és rárakjuk a felkockázott húst. Annyi vízzel öntjük fel ami épp ellepi. Mikor a hús félig megfőtt, hozzá adjuk a zöldségeket s tovább főzzük, míg a hús és a zöldségek is puhára nem főnek.

csirke_gulyas_4.JPGcsirke_gulyas_5.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr27299507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.