Lilahagyma leves
2017. október 01. írta: Ízvilágom

Lilahagyma leves

A hagymalevest nagyon szeretem, ahogy a fokhagyma levest is. De ma gondoltam egyet s mivel nem volt itthon vörös hagyma, ezért elővettem a maradék lila hagymát s abból alkottam. 

Végtelenül egyszerű, gyors és olcsó fogás. És ami az ízét illeti...nos, elèg ha annyit mondok, hogy a Zuram kétszer is szedett belőle egy étkezés alatt?!  :D

Ár: 500 Ft

Adag: 2-3 fő

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 3 fej nagyobb lilahagyma
  • 4 dl csirke alap lé ( vagy 4 dl víz amibe fel csirke leves kocka kerül)
  • 1 evőkanál olaj
  • étkezési szalonna (kevés, kb. 5 dkg)
  • 1 dl tejszín
  • 1 tk étkezési keményítő
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál frissen őrölt bors
  • pár csepp citromlé
  • bacon chips a díszítéshez

Elkészîtés:

A szalonnát felkockázzuk, majd a kevés olajon megpirîtjuk. Ehhez adjuk a felszeletelt lilahagymát, majd felöntjük a csirke alap lével (vagy a vízzel, benne a csirke leves kockával). Amikor a hagyma megfőtt, ez kb. 15 percet vesz igénybe, botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd adunk hozzá 1 dl tejszínt. Pár percig forraljuk, majd egy kevés hidegvízbe feloldjuk a keményítőt s a leveshez adjuk. Ezután igény szerint  sózzuk, borsozzuk, s sült bacon szalonnával tálaljuk. Tálaláskor pár csepp citromlét csepegtetünk a leveshez ez savasságot ad neki, ezzel tökéletesen ellensúlyozva a lilahagyma éseskés îzét.

img_6901.JPGimg_6900.JPGimg_6898.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr2412824866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.