Snickers házilag
2017. szeptember 11. írta: Ízvilágom

Snickers házilag

Nem vagyok nagy csoki evő. Mondhatjuk, hogy jóformán én vagyok az, akinél megromlik a csoki. :) De a család apraja - nagyja viszont szereti, így készült el ez a home made csoki. 

Természetesen laktóz és gluténmentesen. 

Adag : 2-4 fő

Ár: 1300 Ft

Elkészítési idő: 15 perc + hűtés

 

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 13 dkg mandulaliszt 
  • 7 dkg cukor 
  • 4 dkg laktózmentes vaj 
  • 1 db tojás 

 Krêmhez:

  • 10 dkg cukor 
  • 10 dkg laktózmentes vaj 
  • 25 dkg földimogyoró sós, pörkölt 
  • 510 dkg laktózmentes főző tejszín 

 

  • 20 dkg étcsoki a tetejére

 

Elkészítés:

A tészta összetevőit jól összegyúrjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt, 22x12 cm átmérőjű tepsibe rakjuk, s előmelegített sütőben, kb 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük. A cukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, majd hozzá adjuk a vajat, utána pedig a tejszínt. Forrástól számított nagyjából 10 perc alatt, folyamatos keverés mellett, sűrűre főzzük. (Ha nem lesz rögtön sűrű, nem kell megijedni, idővel megdermed). Ezután hozzá keverjük a mogyorót, jól átforgatjuk, és kicsit félre tesszük, míg kissé megszilárdul/kihűl. A kihűlt tésztára rákanalazzuk a cukros mogyorós masszát, majd hagyjuk teljesen kihűlni, megszilárdulni. Mikor már kellőképp szilárd, felszeleteljük, s olvasztott csokiba mártjuk, majd Folpackra rakva hűtőbe téve hagyjuk, míg a csoki megköt rajta.snickers_hazilag_16.jpg

snickers_hazilag_11.jpgsnickers_hazilag_13.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr357268585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.