Töltött liba farhát
2017. szeptember 05. írta: Ízvilágom

Töltött liba farhát

Ez az étel amolyan ronda, de finom kategória méltán büszke résztvevője lehetne. 

A farháton túl sok hús nincs. Még a libáén sem. Ez tény. Cserébe viszont megfizethető. Ez is tény. S általában levesnek szokták elkészíteni. De én levest nem akartam, így készítettem egy tölteléket, s ezt töltöttem bele a farhátba. Tulajdonképp egyfajta töltelék ágynak használtam a liba ezen részét. Nos az eredmény meglepően ízletes lett.

Köretként rizst, krumplipürét esetleg vegyes salátát javaslok.

Ár: 900 Ft

Adag: 2 fő

Elkészítési idő: kb. 2 óra

 

 

Hozzávaló:

  • 1 db liba farhát
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg csemegekukorica
  • 10 dkg borsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 szelet Gluténmentes kenyér
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet ételízesítő
  • 1 db egész tojás
  • 10 dkg szalonna
  • 1 csokor petrezselyem

 

Elkészítés:

A farhátat megtisztítjuk, besózzuk, majd tepsibe helyezzük. A gombát apróra vágjuk, és kevés olajon kissé megpirítjuk, majd egy tálba tesszük. A kukoricát és a borsót sós vízben megfőzzük, és a gombához adjuk. Apróra vágott vöröshagymát, egy csokor apróra vágott petrezselymet, 1 tojást, a fűszereket, 10 dkg apróra vágott és megpirított szalonnát adunk a gombához. A kenyérszeleteket beáztatjuk vízbe, majd jól kinyomkodjuk, és a tálba tesszük. A tölteléket összekeverjük, majd a liba farhátat megtöltjük vele. 180 fokos előmelegített sütőben, másfél órán keresztül fóliával lefedve sütjük, majd a fóliát levéve, 250 fokon 15 perc alatt pirosra sütjük. Krumplipürével tálaljuk.

toltott_liba_farhat_10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr917268629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.