Mascarponés répa torta
2017. szeptember 05. írta: Ízvilágom

Mascarponés répa torta

Adag: 4-6 adag

Ár: 800 Ft

Elkészítési idő: 40 perc

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt (én a gluténmentes Emese süteményliszttel készítettem)
  • 3 db egész tojás
  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 1.5 dl olaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 doboz laktózmentes Mascarpone
  • 2 ek. porcukor krémhez
  • 1 cs. vaníliás cukor

 

Elkészítés:

A cukrot a tojás sárgákkal és az olajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot, a sütőport és a lisztet. A tésztát egységes állagúra kavarjuk. Tehetünk bele egy csipet fahéjat, én ebben az esetben kihagytam. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon nagyjából 25-30 perc alatt arany barnára sütjük A mascarponét keverjük össze a 2 evőkanál cukorral, majd a kihűlt torta tetejére kenjük rá. Nem baj, ha nem egyenletes a teteje. Reszelt sárgarépával díszítsük az elkészült tortát.

repatorta_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr317268543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.