Pikáns barackkrém leves
2017. augusztus 20. írta: Ízvilágom

Pikáns barackkrém leves

 Szeretem a barackot minden formában és minden mennyiségben. 

A szülinapomon a barátnőm elvitt egy "mi magunk főzzük meg a vacsoránkat" helyre. Imádtam :) Onnan jött az ötlet, hogy az amúgy nem is feltétlenül összeillő alapanyagokat párosítsuk egymással. S a végén kiderül, hogy igazán ízletes, finom végeredmény születik. Ezért most a barackkal kísérleteztem kicsit.

Adag: 4 fő

Ár: 800 Ft

Elkészítési idő: 20 perc+Hűtés

Hozzávalók:

  • 6 szem őszibarack
  • 8 szem sárgabarack
  • Fél citrom leve
  • Fél narancs leve
  • 2 dl tejszín (nálam laktózmentes)
  • 10 ml folyékony édesítőszer (helyettesíthető cukorral is, ízlés szerint. Én nem szeretem az édeset, ezért nem használok sokat belőle)
  • 50 ml hideg víz
  • 6-8 jégkocka

 

Elkészítés:

3 szem őszibarackot és 4 szem sárgabarackot kockára vágunk, majd egy lábosban az édesítővel és a víz felével együtt feltesszük főni. Forrás után 3-4 percig hagyjuk rotyogni, ezután levesszük a tűzről és egy turmix gépben pépesre pürésítjük. A turmixhoz, hozzá facsarjuk a fél citrom és a fél narancs levét, hozzá adjuk a maradék feldarabolt barackot, a jégkockákat és újra összeturmixoljuk. 

A jég lehűti és hígítja a levest. A turmixolás után berakjuk a hűtőbe minimum egy órára, majd tejszínnel és barack szeletekkel díszítjük. 

img_6685.JPG

img_6687.JPG

img_6683.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr7112764080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.