Rebarbarás - túrós pite glutén es laktóz mentesen
2017. május 09. írta: Ízvilágom

Rebarbarás - túrós pite glutén es laktóz mentesen

Ezt a sütit egy barati összejövetel alkalmával készítettem el, ismét amolyan majd csak lesz valami alapon. Hiszen a túró is jó, a rebarbara is jó és a pite - pláne ha valaki pite mániás - is jó. :) 

Hát így született Ő. És nagy örömömre a "hú ez jó" vagy a "ez tényleg nagyon finom" mondatok mellet csupán csak a morzsa maradt belőle :) 

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 25 dkg Liga margarin
  • 3 ek cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csipet só

Töltelékhez:

  • 0,5 kg laktózmentes túró
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 4 szál rebarbara

Elkészítés:

A tészta hozávalóit összegyúrjuk, majd kb. 20 percre hűtőbe tesszük.
Ha kicsit megkeményedett két részre osztjuk és egy tepsibe nyomkodjuk. A szélein picit magasabbra hagyjuk a tésztát, majd a tészta alját villával megszúrkodjuk, s sütőpapírt helyezünk rá, amire rizst, száraz babot, lencsét helyezünk nehezeknek, hogy a tészta ne emelkedjen fel. (Ez a tészta mennyiség két kerek pite tepsibe bőségesen elegendő volt.) Ezután nagyjából 15 percig sütjük közepes lángon, s mikor már szépen pirul a tészta, levesszük róla a nehezeket.  A rebarbarát megtisztítjuk, mad felszeleteljük, es a töltelék többi összetevőivel összekeverjük és beletöltjük a pitékbe. Ezután meg nagyjából 15 percig sütjük. 

Tálalás előtt picit várjunk, hogy picit kihűljön a túró, szórjuk meg porcukorral ha extrán édesen szeretjük. 

 img_6044.JPGimg_6073.JPGimg_6042.JPGimg_6070.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr8012493789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.