Panzanella avagy kenyér saláta - gluténmentesen
2017. február 26. írta: Ízvilágom

Panzanella avagy kenyér saláta - gluténmentesen

Annyiszor kidobjuk a száraz, szikkadt kenyeret, hogy villám sebesen kellett találnom egy olyan receptet amihez fel tudom használni a megmaradt kenyereket. Pláne fájó ha ki kell dobni bármennyimkenyeret is, mivel, mint tudjuk a gluténmentes kenyeret arany árban mérik...

Sokan sokfélekeppen készítik a kenyér salátát. Van aki csak szikkadt kenyérrel, van aki friss kenyérrel, van aki köretként, van aki főételként fogyasztja. Csak a képzelet szab határt a változatok számának. 

Természetesen én is a saját szám íze szerint készítettem, de az alapvető hozzávalók, mint a paradicsom és a kenyér természetesen megvolt nálam is :) 

Azt azonban tudni kell erről a salátáról, hogy nem csak borzasztó egyszerű, gazdaságos, ízletes, de legfőképp abbahagyhatatlan... de tényleg...akármennyire is degeszre eszi magát az ember lánya, módszeresen visszatér a konyhába és addig csipeget amíg csak egy morzsa is van a tányéron...hihetetlen :)

Adag: 4 fő

Ár: ~800 Ft

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 4-5 szelet szikkadt (gluténmentes) kenyér
  • 4-5 szem paradicsom ( annál jobb minél lédúsabb)
  • 2 szál újhagyma, zöldjével együtt
  • kb. 4-5 cm-nyi kígyóuborka
  • 1 kicsi lilahagyma
  • pár levél friss bazsalikom
  • pici só
  • pici fekete bors
  • olíva olaj
  • balzsamecet
  • Pici ételízesítő

Elkészítés:

A kenyér szeleteket locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd szórjuk meg kevés ételízesítővel, s dugjuk be a sütőbe úgy 5-10 percre, míg kissé megpirul. 

Ez idő alatt mossuk meg a paradicsomot, vágjuk kockákra, a hagymát szintén tisztítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre, az uborkát szintén kockákra vágjuk és mindezt egy nagy tálba rakjuk. Erre tördeljük rá a kenyeret, locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal, egy kis balzsamecettel, kevés sóval, borssal, a karikázott újhagymával, apróra vágott bazsalikommal, majd jól összekeverve halmozzuk tányérra és már fogyaszthatjuk is :) :) 

Ehetjük csak salátaként, de adhatunk hozzá maradék sült húst, s így máris köretté avanzsálódik. Megbolondíthatjuk akár buggyantott tojással, de adhatunk hozzá olíva bogyót, kapri bogyót, tetszés szerint. 

img_5656.JPGimg_5662.JPGimg_5660.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr1412296211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.