Málnás túrórudi torta tönkölylisztből cukormentesen
2017. február 07. írta: Ízvilágom

Málnás túrórudi torta tönkölylisztből cukormentesen

Az idei második megrendelésre készült tortám. Piros pöttyös Túró rudi torta :) 

A hölgy, akinek készült, egy gyönyörű modell kisasszony, ezért a fehér liszt és a cukor tiltó listás nála. Ezeket a hozzávalókat cseréltem le egészségesebb alapanyagokra s csupán a gyári túrórudi volt ami egy ici - pici bűnözést eredményezett, hiszen abban gyárilag van egy kevés cukor. De mivel az főképp dekor elem, így maximum akinek nem szabad azt nem fogyasztja csak gyönyörködik benne :) :P 

Adag: 16 szelet

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 tojás
  • 4 csapott evőkanál eritrit
  • 1 csipet só
  • 1,5 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3,5 csapott evőkanál tönkölybúza liszt
  • 1csapott evőkanál kukorica keményítő
  • 3 teáskanál vanília aroma

Túrós részhez:

  • 2X450 gramm túró
  • 2X4 teáskanál vanília aroma
  • 2Xfél citrom leve
  • 2Xfél narancs reszelt héja
  • 2X4 csapott evőkanál eritrit
  • 2Xfél dl tejszín
  • 2Xfél dl tej
  • 2X2 tasak zselatin fix

Málnás részhez:

  • 300 gramm fagyasztott málna
  • 2 csapott evőkanal eritrit
  • 10-15 szem málna
  • 1 tasak zselatin fix

Díszítéshez:

  • 6 db óriás túrórudi
  • 200 g Torras fehér csoki (diabetikus, hozzáadott cukor nélkül)
  • Kb 10 szem málna 

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját az eritrittel habosra verjük, majd óvatosan hozzá keverjük a kakaóport, a vanília aromát. Ezután evőkanalanként a lisztet és a keményítőt. A habot ezután spatulával forgassuk össze a tésztával míg homogén állagot nem kapunk. Ezután, sütőpapírral ellátott torta formába öntjük a masszát és előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt készre sütjük. Kb. 10 perc után lehet érezni a kellemes süti illatot, amikor is tűpróbával ellenőrizzük a tészta besejének állagát. Pár percig még hagyjuk a sütit a lekapcsolt sütőben, majd vegyük ki és hagyjuk, hogy a formában teljesen kihűljön. 

Eközben a túrós részhez a hozzávalókat két részre osztjuk és összekeverjük őket. Így tehát 2 tálat vegyünk magunk elé és az egyikhez keverjük össze robotgép segítségével 450 g túrót, 4 teáskanál vanília aromá, fél citrom levét, fél narancs reszelt héhát, 4 kanál eritritet, fél dl tejszínt, fél dl tejet. Majd mikor már jól összedolgoztuk a hozzávalókat adjuk hozzá a két csomag zselatin fix port, és keverjük ki a robotgép segítségével kb még 5 percig. 

Mikor a tészta már kihűlt kenjük rá a túrós krémet, s szórjuk meg a tetejét 10-15 szem málnával. Fagyasztott málnát is használhatunk még fagyosan is, de kiengedett állapotban is. Én utóbbit tettem. Ezután dugjuk be a hűtőbe kb negyed órára.

Ez idő alatt a 300 g málnát az eritrittel, turmixgép segítségével segítségével pürésítsük, majd adjuk hozzá a zselatin fixet és robotgéppel keverjük sűrűsödésig, majd oszlassuk el a túrókrém tetején. Ismét hűtés következik, kb egy órára rakjuk be a tortát a hűtőbe. 

A túrós krém második adagját is készítsük el az előzőleg leírt módon és oszlassuk el a málna rétegen, s ismét dugjuk be a tortát a hűtőbe, kb. 1 órára. 

A díszítéshez a rudikat tetszőlegesen helyezzünk el a torta tetején, a csokit olvasszuk meg gőz felett, adjuk hozzá a pürésített málnát, s csepegtessünk a torta tetejére a piros csoki cseppeket. 

Hiszen, mint tudjuk, a piros pöttyös az igazi! ;) 

A tortát minimum 3 órára rakjuk hűtőbe, s csak fogyasztás előtt szedjük elő.

 img_5536.JPGimg_5530.JPGimg_5533.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr5012184100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.