Citrom torta tej és gluténmentesen
2017. január 12. írta: Ízvilágom

Citrom torta tej és gluténmentesen

Újabbév, újabb szülinap(ok). 

Jelen esetben az én kicsi keresztlánykámnak (aki már nem is olyan kicsi), tortája készült.

A karácsonyi édesség zuhatag után igyekeztem kicsit visszavenni a lendületből, és örömködtem, hogy milyen jól kitaláltam, hogy citrom tortát készítek, az nem túlzottan édes....épp csak azt nem vettem figyelembe, hogy díszíteni is szeretném és a fondant pedig brutál édes :) így esett hát, hogy mégiscsak über édes édesség született. 

Viszont nem csak gluténmentes de tejmentes is lett a torta. Ez pedig úgy esett, hogy nem volt itthon tej...én pedig lusta voltam boltba menni, tehát olyan krémet kellett kreálni amibe bizony nem kell tej. 

Hmm...ha jobban belegondolok elsősorban a lustaság miatt lett citromos ez a torta... :) 

Adag: 16 cm-es torta formához

Elkészítési idő: 2óra

Ár: 6000Ft 

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 tojás
  • 2 evőkanál útifűmaghéj liszt
  • 3 evőkanál Barbara sütemény liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 citrom leve

Krémhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás sárgája
  • 3 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál Barbara sütemény liszt
  • 20 dkg laktózmentes vaj

Elkészítés:

 

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, adjuk hozzá acitrom levét, majd kanalanként a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot. Végül a felvert fehérjét óvatosan keverjük bele. Egy kivajazott, kilisztezett torta formába öntve, 20-25 perc alatt, 180 fokos előmelegített sütőbe készre sütjük. 

Eközben a vaj kivetelével a krém hozzávalóit egy edényben lassú lángon sűrű krémmé főzzük, majd mikor kellően sűrű, lehűtjük. A vajat habosra verjük, s mikor meghült a citromos krém össze keverjük, s megtöltjük vele a tortát. 

A díszítéshez több színű fondantot használunk. 

 img_5087.JPGimg_5082.JPGimg_5095.JPGimg_5084.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr4512107313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.