Ezer éve, talán meg gyerekkoromban ettem utoljára gyümölcs kenyeret.
S most, hogy jönnek az ünnepek, úgy gondoltam, nosza rajta elkészítem a saját kenyérkémet. Hiszen ez az a süti, ami mindenkinél más és más. Ízlés szerint kerülhet bele minden földi jó.
Kóstolás után kicsit visszajöttek a régi ízek emlékei...és... még a Zuramnak is ízlett, pedig, mint tudjuk csöppecsként finnyás a szentem :)
Az enyém így készül..
Hozzávalók:
- 25 dkg gluténmentes liszt ( én Barbara lisztkevereket használtam)
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál méz
- 4 db tojás
- 0,5 zacskó sütőpor
- 0,5 zacskó szalakáli
- 12 dkg apróra vágott dió
- 2 marék kókuszreszelék
- 100 g szárított áfonya
- 100 g kandírozott citrom kockázva
- 1 narancs reszelt héja
- 1 narancs leve
- 1 kávéskanál gyömbér
- 1 kávéskanál fahéj
- 10 dkg apróra vágott csoki
- 4 teáskanál rum aroma
- 4 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összekeverjük egy nagy tálba, majd egy kivajazott, kilisztezett őzgerinc formába öntjük a masszát, s 180 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg.