Dorka torta
2016. december 11. írta: Ízvilágom

Dorka torta

Ez a torta egy kedves baratnőm pici lányának "bulijára" készült, ami igazából a felnőttek "bulija" volt :) S mivel a törpék még nagyon törpék, így természetesen a szülők ízlelőbimbóinak kényeztetésére készült a torta is. 

Egyszerű, hiszen piskóta,  villámgyors, hiszen segítségül hívtam az instant krémport, de amikor nagyon gyorsan van szükség édességre, ez azt hiszem megengedhető. :)

Adag:8-10 szelet

Ár: 1200 Ft

Elkészítési idő: 1,5 óra

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 ek. gluténmentes sütemény liszt (én most schär Mix C lisztet használtam)
  • 5 ek. cukor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 dl fekete kávé
  • 1 csomag Dr. Oetker csokis tortakrém 
  • 4 dl laktózmentes tej
  • 2 dl laktózmentes habtejszín

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval keményre verjük és félre tesszük. Ezután a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a fekete kávét, majd kanalanként a sütőporral összekevert lisztet. Ezután már nem a robotgéppel, hanem fakanállal a hptojáshabo beleforgatjuk a masszába, s egy szilikon sütőformába öntjük és kb 20 -30 perc alatt,közepes lángon készre sütjük. Míg a torta hűl, felverjük a habtejszínt illetve a tortakrémet. A piskótát három részre vágjuk, s szépen megtöltjük a krémmel. A tejszínhabot zsákba töltjük és díszítjük a tortát. 

img_4533.JPGimg_4531.JPG

 Ő pedig a kis kétségbeesett névadó ☺️☺️img_4122.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr4212040625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.