Oldalas paradicsom salsával és zöld salátával
2016. október 27. írta: Ízvilágom

Oldalas paradicsom salsával és zöld salátával

Valamiért már napok óta a szemem előtt lebeg a jó kis ízes húszsír gondolata.

Ezen a gondolaton felbuzdulva a szombati ebédünk egy darabka finom, húsos oldalasból készült. Nem a hagyományos krumpli körettel tálaltam, viszont így is igen kellemes ízvilág került a tányérra, s egyúttal a bendőnkbe :) 

Adag: 4 fő

Ár: ~1300 Ft

Elkészítési idő: 1 óra (plusz sütés előtt kb. egy fél óra a hűtőben)

 Hozzávalók:

  • 50 dkg oldalas
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 alma
  • kevés sertés zsír

Salátához:

  • rukkola saláta
  • édeskömény
  • dió
  • Párolt répa (én most színes répákat vettem a piacon:citromsárga, lila)

Salsához:

  • 2 paradicsom
  • 1 csokor friss koriander
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 sonkahagyma (vagy lila hagyma) -nekem most sonkahagyma volt otthon
  • bors
  • 1 fél citrom leve

Elkészítés:

 A húst fűszerezzük, majd egy tepsiben a hagymákkal, és az felszeletelt almával együtt helyezzük el, és locsoljuk meg kevés zsírral.Ezután helyezzük a hűtőbe legalább fél órára.

Míg a hús pihen/sül, állítsuk össze a salátát, s szintén tegyük hűtőbe.

Ezután már csak a salsa következik. Az összes hozzávalót dobjuk a robotgépbe és egy két fordulatnyi idő alatt aprítsuk. Ezt a műveletet késsel is végezhetjük, akkor darabosabb, rusztikusabb lesz a salsánk. Ki hogy szereti. Ezt is érdemes lehűteni fogyasztás előtt.

img_4112.JPGimg_4110.JPG 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr9511812525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.