Csirke fajitas guacamoléval és paradicsom salsával
2016. szeptember 27. írta: Ízvilágom

Csirke fajitas guacamoléval és paradicsom salsával

Természetesen glutén és laktózmentesen, de megszokhattuk már, hogy ami ilyen formában elkészíthető, az nem mentes változatban is ;)

Imádom az avokádót, ergo imádom a guacamole szószt is. Szeretem a paradicsomot, szeretem a csirkét, és szeretem a tortillát is. Ezek egyvelegéből születik a csirke fajitas, ami hihetetlenül finom (számomra legalább is), bármikor, bármennyit meg tudnék enni belőle. De hát ugye az a fránya diéta… :) :) 

Azt hiszem is tudnék többet hozzá fűzni ehhez az ételhez, mint hogy hmmm… :)

Adag: 4 fő

Ár: 1700 Ft

Elkészítési idő: kb. 1 óra

 

Hozzávalók:

 A tortillához:

  • 370 g gluténmentes liszt (NutrieFree)
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tk só
  • 2,5 dl langyos víz (bár inkább amennyit felvesz)
  • 1 dl étolaj
  • kevés liszt a nyújtáshoz

 A guacamoléhoz:

  • 1 nagy érett avokádó
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • ½ lime leve
  • ½ csomag koriander
  • csipet só

 A paradicsom salsához:

  • 2 kisebb paradicsom
  • 1 kicsi lilahagyma
  • 1 csilipaprika (nekem az ablakban terem, egészen aprók, de annál erősebbek)
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • ½ lime leve
  • só ízlés szeri
  • bors ízlés szerit
  • 1 ducibb gerezd fokhagyma (vagy két kisebb)

 A fajitashoz:

  • 30 dkg csirkemell filé
  • ½ lime frissen facsart leve
  • ½ narancs frissen facsart leve
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk őrölt füstölt paprika
  • 1 tk őrölt római kömény
  • csipet só
  • csipet bors
  • 2 ducibb gerezd fokhagyma
  • Negyed zöld kaliforniai paprika
  • Negyed sárga kaliforniai paprika
  • Negyed piros kaliforniai paprika
  • 1 chili paprika
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 2 ek étolaj
  • Tejföl (laktózmentes)
  • Reszelt sajt (laktózmentes)

 

Elkészítés:

A paradicsom salsához az összes hozzávalót konyhai robotgép segítségével durvára aprítjuk, majd kis tálkába töltjük. Ízlés szerint fűszerezhetjük amennyiben úgy ítéljük meg, hogy szükséges.

 A guacamoléhoz az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját, s egy kanál segítségével kikanalazzuk a húsát. A hagymát a robotgépben pépesre vágunk, s ehhez hozzáadjuk az avokádót is. Ezután a lime levét, a és az aprított koriandert is a keverékhez adjuk, majd fűszerezzük. A robotgép segítségével pár pillanat alatt pépesítjük, majd szintén tálkába rakjuk.

 A tortillákhoz a hozzávalókat összedolgozzuk, megszórjuk kevés lisztel és 10- 15 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkát kinyújtjuk és kis gömböket formázunk belőle, amiket 1-2 mm vastagságú koronggá nyújtjuk. Egy serpenyőt felforrósítunk (nem kell hozzá zsiradék, szárazon sütjük) és egyenként kisütjük a tortillákat. A kisült tortillákat forrón nedves konyharuhába tesszük és bebugyoláljuk, így puha marad.

A csirkemelleket megmossuk, és csíkokra vágjuk. Tálba tesszük a fűszerekkel, a limem-mal, hozzáadjuk az olajat és a pépesített fokhagymát is. 15 percig pihenni hagyjuk.

 A paprikákból egyforma csíkokat vágunk, a hagymát durvára szeleteljük és egy serpenyőben, kevés forró olajon, magas lángon megpirítjuk. Amikor már van színe a húsnak ráfacsarjuk a narancs levét. Amikor kész, kiszedjük a serpenyőből, s ugyanebbe a serpenyőbe öntünk még egy kevés olajat és rádobjuk a zöldségeket is. Lepirítjuk őket és ha kész összekeverjük a hússal.

 

Tálaláskor mindenki magának megpakolhatja a tortilláját szósszal, zöldséges hússal, sajttal, tejföllel.

Maradandó ízélmény!

fajita.jpgcsirke_fajitas_gaucamoleval_csipos_paradicsom_salsaval_10.jpgcsirke_fajitas_gaucamoleval_csipos_paradicsom_salsaval_71.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr1811747037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.