Olivás fetakrémmel töltött baconbe tekert karaj, újhagymás zellerpürével
2016. szeptember 25. írta: Ízvilágom

Olivás fetakrémmel töltött baconbe tekert karaj, újhagymás zellerpürével

Úgy gondoltam, ha már mentes, akkor legyen mindentől mentes. Esetemben a glutén és a laktózmentesség egyértelmű ugyebár. Azonban most a szénhidrátotis száműztem. Hiszen ha már mindketten igyekszünk a Zurammal még a tél előtt pár kilót leadni, akkor a szénhidrát kiiktatása egy fontos lépés ebben az ügyben. Így a krumpli helyett jött a zeller, a husi bundája helyett jött a baconben sütés. Nekem bejött :) 

Adag: 2-4 fő

Ár: 1600 Ft

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertés karaj
  • 125 g feta sajt 
  • 3 teáskanál (laktózmentes)tejföl
  • 50 g olivabogyó
  • 1csomag szeletelt bacon
  • csipetbfehérbors
  • csipet feketebors
  • 1 nagyobb zeller
  • 2 szál újhagyma
  • 50 g margarin (nálam vénusz)
  • laktózmentes tej 

Elkészítés:

A húst klopfoljuk ki jó alaposan, ennél a folyamatnál kiadhatjuk minden dühünket :), majd borsozzuk meg kissé. Sót nem használtam, mert a bacon is és a fetasajt is sós. 

A sajtot keverjük össze az apróra vágott olíva bogyóval, csipet fehérborssal, és 2-3 kanál tejföllel. Ne folyjon, de legyen kenhető az állaga. Ezután kenjük meg vele a husikat, tekerjük fel, s minden szeletet csomagoljunk be három szelet baconbe. A végeit hústűvel összetűzzük, majd egy teflon tepsibe helyezzük, s alufóliával lefedve nagyjából 20 percig sütjük, közepes lángon, előmelegített sütőben. Húsz perc után vegyük le róla a fóliát, s hagyjuk, hogy a bacon megpiruljon. 

Míg a hús sül, a zellert kockázzuk fel és sós vízben főzzük puhára. Ha megfőtt, öntsük le róla a vizet, törjük össze krumplinyomóval, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a margarint, majd annyi tejet, hogy megfelelő állagú legyen. Kicsit mindenképp hígabb lesz, mint a krumpliból készült. 

fb_20160926_15_10_40_saved_picture.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr8411742733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.