Kakas gyömbéres sajtmártással, kölessel
2016. szeptember 11. írta: Ízvilágom

Kakas gyömbéres sajtmártással, kölessel

Ha már kakas, akor kimkell próbálni új nem szokványos ízeket. Bár számomra a vörösboros kakast semmi nem múlja felül, azért ez is nagyon finom volt. ;) 

Adag: 2-4 fő

Ár: 1000 Ft

Elkészítési idő: 65 perc

 

Hozzávalók:

  • 2 db kakas alsó és felső comb (vagy csirke, ízlés szerint)
  • 1 liter víz
  • 1 csipet kurukuma
  • 1 tk morzsolt gyömbér
  • 10 dkg reszelt sajt
  • bors
  • 1 ek kukoricaliszt

 

Elkészítés:

A húsokat feltesszük főni sima vízben. Adunk hozzá sót, borsot. Idő közben az esetleges habját leszűrjük, és mikor már puha, de még nem omlik le a csontról a hús, kivesszük a léből a húsokat. Majd adunk a léhez egy kávéskanálnyi morzsolt gyömbért, valamint egy csipetnyi kurkumát. Épp csak a színe miatt.

Közben lereszelünk 10 dkg sajtot, s ezt is az alapléhez szórjuk, és addig keverjük míg teljesen el nem olvad a sajt. Közben kóstoljuk meg, ha só, bors hiányzik pótoljuk. Kevés, nagyjából egy evőkanál kukoricaliszttel sűrítjük a mártást. Mikor a sajt teljesen felolvadt visszatesszük a húst a mártásba és kb 10 percig hagyjuk még összefőni. 

Kölessel vagy sima rizzsel tálaljuk. 

kakas_gyomberes_sajtmartasban_kolessel_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr387268457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.