Szilvából is egyre több, egyre édesebb, egyre finomabb a kínálat. Akár a piacon kóborolunk, akár a kertünkben sétálunk. Mindenhol ott mosolyognak az édes kerek szilva szemek, s már-már könyörögve tekintenek ránk: "vigyél haza" "kóstolj meg"
Már -már Disney mesébe illően csábítanak, annyi különbséggel, hogy ezek a kis szilvácskák nem akadnak a fogyasztó torkán:) Micsoda szerencse ez ugyebár ;)
Így bátran elkészíthetjük ezt a finom kis sütit akár uzsonnára, akár csak úgy szimplán csillapítandó az édesség éhségünket :)
Ár: 700 Ft
Adag: 2-4 fő
Elkészítési idő: 60
Hozzávalók:
- 3 db egész tojás
- 15 dkg porcukor
- 8 dkg vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 0.5 csomag sütőpor
- 20 dkg Schär C mix liszt, gluténmentes
- vaj és zsemlemorzsa, formához
- 80 dkg szilva
- 1 evőkanál fahéj
- 1 evőkanál vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojást a porcukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk a sütőport, a lisztet, a vaníliás cukrot, a reszelt citrom héját. Majd egy magas peremű torta formába öntjük a tésztát (én több kicsi tortaformát használtam). Melyeket előtte kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk. A tésztát kis ideig a formában hagyjuk pihenni. Én nagyjából fél órát hagytam pihenni. Közben a szilvát megmossuk, felszeleteljük, megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal. A szilvákat a tésztába nyomkodjuk, s 180 fokos sütőbe 40-45 perc alatt készre sütjük Porcukorral megszórva tálaljuk