Cukkini pörkölt
2016. augusztus 15. írta: Ízvilágom

Cukkini pörkölt

Cukkini időszak van. Magam is cukkinit eszem cukkinivel. Nyersen nasiként, főzve pörköltként, sütve, rántva, töltve mindenhogy :)

Most épp pörköltként. 

Ez az étel is a ronda de finom kategóriába sorolandó, plusz a gluténmentesbe és laktózmentesben is. 

S zulajdonképp húsmentes is, bár ebben most van egy kis császárszalonna, de anélkül, szimplán növényi olaj alapon is remek. 

Adag: 2 fő

Ár: 500 Ft

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 közepes cukkini
  • 10 dkg császárszalonna megpirítva
  • 1 fej hagyma
  • Pirospaprika
  • Só, bors
  • Kevés csípős piros arany vagy 1 késhegynyi chili por
  • 1 evőkanál paradicsomlé

 

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk, majd felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés császárszalonnát megpirítunk. A hagymát apróra vágjuk és a szalonna zsírján üvegesre pirítjuk. Mikor a hagyma kellőképp összeesett, a szokásos módon paprikát szórunk rá, rászedjük a felkockázott cukkinit és a megpirított szalonnát, s vízzel felöntjük.  Sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés csípős piros aranyat, vagy kevés paradicsomlevet önthetünk hozzá ízesítés gyanánt!  10 perc alatt megpuhul a cukkini, s már tálalható is! Most én épp rizzsel. 

 cukkini_porkolt_-glutenmentes_5.JPGcukkini_porkolt_-glutenmentes_7.JPGcukkini_porkolt_-glutenmentes_6.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr587696036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.