Padlizsán saláta
2016. augusztus 04. írta: Ízvilágom

Padlizsán saláta

Az ötlet a Zuram fejéből pattant ki, mégpedig, hogy valahol valamikor evett valamit amit így hívtak, és az milyen finom is volt.

Ezért hát nekiálltunk padlizsán salátát gyártani saját értelmezésben, saját szájíz szerint, s ez lett belőle :)

Igazi nyári frissítő finomság

Adag: 2-4 fő

Ár: 500 Ft

Elkészítési idő: 30 perc

 

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pici só
  • pici bors
  • pici oregánó
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 nagy natúr joghurt(laktózmentes)
  • pár csepp olíva olaj

 

Elkészítés:

A padlizsánt megsütjük, majd mikor már megsült, de még nem teljesen puha, kivesszük a sütőből, megvárjuk míg kissé kihűl, leszedjük a héját és felkockázzuk. Közben a lilahagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, s összekeverjük őket a joghurttal. Ebbe a keverékbe szórjuk a fűszereket és az olíva olajat, valamint az aprított petrezselymet. Mikor a padlizsán kockák kihűltek, azokat is beleszórjuk a joghurtba, összekeverjük és már kész is a finom saláta.

Húsok mellé köretként, vagy önmagába pirítóssal is megállja a helyét.

 

image_2.jpegimage.jpegimage_1.jpeg 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr648266532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.